Žiema, žiema, bėk iš kiemo! Žiema, žiema, bėk iš kiemo!
Sveikiname visus sulaukus Užgavėnių! Linkime, kad metai būtų sotūs ir dosnūs. Dosnūs būsime ir mes: kiekvienam perkančiajam dovanosime akių šešėlius!

Svarbiausia, kad užsakymo suma butų nemažesnė nei 20 litų, paskubėkite, dovanų kiekis ribotas. Akcija vyks iki kol nebeturėsime šešėlių!

Atspalvį galite rinktis.

Skanių ir riebių Jums blynų! Štai keletas Užgavėnių blynų receptų:

Lengvučiai ir purūs Užgavėnių blynai.

Jums reikės:

1 šaukšto cukraus.
200 g. grietinės –12 % riebumo.
1 kiaušinio.
20 gramų šviežių mielių.
600 gramų miltų.
2 stiklinių vandens.

Paruošimas:

Trečdalį miltų reikia užplikyti puse kiekio verdančio vandens, sudėti visus kitus produktus (išskyrus kiaušinio baltymą), žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti. Uždengus dubenį švariu rankšluosčiu, tešlą pakildinti šiltoje vietoje apie pusę valandos. Vėliau atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą. Įkaitinti vaflių ("širdelių") keptuvę (ne iki maksimalios kaitros). Dėti tešlą į vaflinę ir kepti.

Tradiciniai Užgavėnių blynai kepami įkaitintuose taukuose, tačiau vaflių keptuvėje iškepti šie blynai pasidaro labai lengvučiai, puručiai, viduje lyg pūkiniai, o ką tik iškeptų "luobelė" būna be galo traški.

Galima patiekti su majonezu ir žalumynais ar uogiene, grietinėle.

MM Magic Minerals




Užgavėnių velniukai.

Jums reikės:

6 šaukštai aliejus.
2 šaukštai kakavos miltelių.
1 kiaušinis.
1 stiklinė miltų.
1 stiklinė pieno.

Paruošimas:

Iš kiaušinio, pieno, miltų ir kelių šaukštų aliejaus išplakame paprastą blynų tešlą, galite įdėti žiupsnelį druskos ar kelis šaukštelius cukraus - kaip esate įpratę.

Dalį tešlos (maždaug 2-3 šaukštus) atidedame į kitą indą. Čia įberiame ir kakavos miltelius, o kad kakavinė tešla būtų tirštesnė - dar pridedame ir keletą arbatinių šaukštelių miltų. Viską išmaišę kakavinę tešlą sukrečiame į konditerinį švirkštą.

Ant įkaitinto aliejaus keptuvėje pradedame kepti blynelius: pilame šaukštą tešlos, leidžiame jai patogiai pasklisti.

Kol viena blynelio pusė kepą, palaukiame, kad šiek tiek apdžiūtų ir dar neiškepęs jo viršus, o tada konditeriniu švirkštu ant jo išspaudžiame norimą piešinėlį - akutes, besišypsančias lūpas, ūselius, plaukus, ragus ar panašiai.

Piešinėlius nėra sunku padaryti ir paprasčiausiu arbatiniu šaukšteliu. Tik labai svarbu atitaikyti kakavinės tešlos konsistenciją, kad ji ir pakankamai lengvai lietųsi, ir nebūtų pernelyg skysta bei netižtų.

Kai viena blynelių pusė bus apkepus, atsargiai juos apverčiame, piešiniais į apačią, ir truputėlį pakepiname.

Išėmę blynelius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, o tada - į lėkštę ir skubame nudžiuginti po Užgavėnių šėlionių nuvargusius vaikus!

MM Magic Minerals


Receptai pasiskolinti iš mama.lt

Tęsti